Jojo Falk

Jojo inspireres og påvirkes av det litt rare og morsomme. Gjerne det litt skumle og ekle, men også det som viser hvordan barn ser på verden. Hun liker håndverket, og elsker å illustrere en tekst så den blir enklere å forstå eller får en komisk tvist som får mennesker til å stoppe opp. Det fineste komplimentet hun kan få er når barn sier de har blitt inspirert av henne til å bli illustratører.

Her kan du lese mer om Jojo Falk: jojofalk.se eller instagram.com/jojofalkillustration

Fortsett

Max Gustafson

Max inspireres og påvirkes av sosial og økonomisk urettferdighet, maktmisbruk, klimaproblemer og menneskelig dumhet generelt. Skapertrangen har fulgt han siden barnsben. Han har alltid elsket å tegne, fremfor alt serier og satire, med tanken om å få andre til å tenke eller bare for å få folk til å le. Det fineste komplimentet han har fått er at hans tegninger har fått noen til å engasjere seg politisk.

Her kan du lese mer om Max Gustafsonn

Fortsett

Elin Lucassi

For Elin er det å tegne terapi – men også aktivisme. Skapertrangen bruker hun for å løfte viktige spørsmål og belyse problemer på en avvæpnende og opplysende måte. Som for eksempel kvinnesykdommer – et emne som berører mange, men som hun opplever det prates for lite om. Hennes drivkraft er å vri og snu på normer og strukturer, og til dels bearbeide det hun blir frustrert, sint og lei seg for. ”Nå skjønner jeg!” er det fineste komplimentet hun har fått om sine tegninger.

Her kan du lese mer om Elin Lucassi

Fortsett

Louise Winblad

Spørsmål som handler om kvinner er noe som berører Louise litt ekstra. Ikke minst emner som berører kropp og ideal. Hun skaper illustrasjoner av provoserende karakter. Men som småbarnsforelder sitter hun også på en stor kilde til humor og kaos, og tegner derfor mye om sin hverdag – som en motpol til den vakre hverdagen som vises i sosiale medier. ”Gud, så herlig. Jeg trodde jeg var alene om dette...” er en av de vanligste og fineste kommentarene hun får og har fått.

Her kan du lese mer om Louise Winblad

Til toppen